Search
Close this search box.

Nέο πρόγραμμα επιδότησης από το ΕΣΠΑ για να δημιουργήσετε το δικό σας e-shop!

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων Ανοικτή

Το νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης μέσω του ΕΣΠΑ, «e-Λιανικό – Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος», χρηματοδοτείται με προϋπολογισμό 80 εκατ. Ευρώ & στοχεύει την επιχορήγηση ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη/ αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop). 

Προκειμένου να στηριχθεί η λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19), να ενισχυθεί ο βαθμός ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας, καθώς και ο ψηφιακός μετασχηματισμός τους και να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους εσωτερικούς χώρους.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όλες οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου που επλήγησαν κατά την διάρκεια της πανδημίας και επιθυμούν να αποκτήσουν ηλεκτρονικό κανάλι πώλησης των προϊόντων τους.

Πολύ σημαντικό είναι ότι η ύπαρξη ιστοσελίδας ή ξεπερασμένης τεχνολογίας ηλεκτρονικού καταστήματος (e–shop), δεν αποτελεί εμπόδιο για την ένταξη σας στο πρόγραμμα. Μέσω του νέου προγράμματος ΕΣΠΑ έχετε την ευκαιρία να υλοποιήσετε ένα υψηλού επιπέδου ηλεκτρονικό κατάστημα.(e-shop)

Δικαιούχοι της Δράσης:

Δικαιούχοι της Δράσης είναι μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανικού εμπορίου (ΚΑΔ 47 «Λιανεμπόριο» και αναλυτικοί αυτού) και διατηρούν φυσικό κατάστημα σε διακριτό της οικίας τους χώρο, είτε ως δραστηριότητα με τα μεγαλύτερα έσοδα.

Οι επιχειρήσεις διακρίνονται σε:

Υφιστάμενες που έχουν συσταθεί και έχουν αποκτήσει επιλέξιμο ΚΑΔ έως και την 30/09/2019
Νεοσύστατες που έχουν συσταθεί και έχουν αποκτήσει επιλέξιμο ΚΑΔ από 1/10/2019 μέχρι την ημερομηνία προκήρυξης της Δράσης

Επιδοτούμενες Δαπάνες

1 Εξοπλισμός Πληροφορικής (μόνο για νέα ηλεκτρονικά καταστήματα): το μέγιστο επιλέξιμο ποσοστό του επιχορηγούμενου προϋπολογισμού του έργου είναι 30%

Εξυπηρετητές / διακομιστές (server) για τη φιλοξενία εφαρμογών – λογισμικού απαιτούμενου για την δημιουργία/αναβάθμιση και λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος
Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές (Desktop/Laptop).
Άλλος τεχνολογικός εξοπλισμός σχετικός με την δημιουργία/αναβάθμιση και την λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (π.χ. εξοπλισμός Δικτύου, Bar code readers, εκτυπωτές, κλπ.). Δεν είναι επιλέξιμη η δαπάνη προμήθειας tablets , συσκευών κινητής τηλεφωνίας και τηλεοράσεων.

2 Λογισμικό: το μέγιστο επιλέξιμο ποσοστό του επιχορηγούμενου προϋπολογισμού του έργου είναι 100%

Υπηρεσίες σχεδιασμού, ανάπτυξης και διαχείρισης ηλεκτρονικού καταστήματος e-shop – θα λειτουργεί σε 2 γλώσσες, καθώς και σε περιβάλλον κινητών συσκευών – mobile responsive ή dedicated mobile version και θα ενσωματώνει λειτουργίες παραγγελειοληψίας (καλάθι), αποθήκης (ποσότητα ειδών) και ασφαλών ηλεκτρονικών πληρωμών (redirect σε τραπεζικό περιβάλλον).
Ανάπτυξη ή/και πιστοποίηση ψηφιακής πολιτικής ασφάλειας.

Στην περίπτωση αναβάθμισης υφιστάμενου ηλεκτρονικού καταστήματος δεν είναι επιλέξιμες οι δαπάνες προμήθειας εξοπλισμού και η επιχορήγηση στην επιχείρηση ανέρχεται σε 1.500 ευρώ.

Ως ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η 18/3/2020

Επενδυτικά Σχέδια & Επιδότηση

Επενδυτικά Σχέδια έως 5.000€: για όσες δεν έχουν e-shop

Επενδυτικά Σχέδια έως 1.500€: για όσες έχουν e-shop

Επιδότηση 

100%

Περίοδος Υποβολής

22/2/2021- 24/3/2021

Θα αναλάβουμε τα πάντα εμείς!

Εξειδικευμένοι συνεργάτες μας θα αναλάβουν την πλήρη διεκπεραίωση του προγράμματος (Συγκέντρωση απαιτούμενων δικαιολογητικών, Αιτήσεις, προσφορές, υποβολή κλπ).

Στην συνέχεια θα αναλάβουμε την συγκέντρωση ή την παραγωγή του αναγκαίου υλικού φωτογραφίες – video, του χώρου σας και των προϊόντων / υπηρεσιών σας.

Μαζί θα επιλέξουμε το UI του e-shop σας και εμείς θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση του με ότι νεότερο υπάρχει στην κατασκευή eshop.  

Τέλος θα σας εκπαιδεύσουμε στην λειτουργία του και θα είστε έτοιμοι για την πρώτη σας παραγγελία! 

Θα σας κάνουμε δώρα:

1.Επαγγελματική φωτογράφιση και Βιντεοσκόπηση του χώρου σας με drone.

2.Καταχώρηση έως και 20 προϊόντων με έως 5 φωτογραφίες για κάθε προϊόν. 

3.Την πληρωμή της φιλοξενίας και του domain σας (.gr) για δύο χρόνια.

4.Καταχώρηση της επιχείρηση σας με video και φωτογραφίες στο Google Bussines και στους χάρτες της Google.

Εκπληκτικά και Μοναδικά e-shop

Σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες της καραντίνας η δημιουργία eshop είναι επιβεβλημένη για τη συνέχιση της βιωσιμότητας μίας επιχείρησης λιανεμπορίου. Ζητήστε να σας ενημερώσουμε μόλις θα εκδοθεί η απόφαση.

Το πρόγραμμα, επιδοτεί σε ποσοστό 100% τη δαπάνη για τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος και αφορά αποκλειστικά στο λιανεμπόριο, καθώς οι υπηρεσίες καλύπτονται από υφιστάμενη δράση.

Ο υφυπουργός υπενθύμισε, σε ό,τι αφορά στις υπηρεσίες, ότι πρόκειται για τη δράση «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων»

Το πρόγραμμα

Πληκτρολογήστε τα στοιχεία σας για να σας ενημερώσουμε:

Facebook
Twitter
LinkedIn