Βήματα για την Ανανέωση της ψηφιακής υπογραφής – ψηφιακών πιστοποιητικών

ΠΥΛΗ ΕΡΜΙΣ

Βήμα 1: Ηλεκτρονική αίτηση μέσω της Πύλης ΕΡΜΗΣ

Η Ανανέωση της ψηφιακής σας υπογραφής – ψηφιακών πιστοποιητικών είναι εύκολη διαδικασία μέσο της Πύλης ΕΡΜΗΣ.

Η Πύλη ΕΡΜΗΣ www.ermis.gov.gr​ υλοποιεί από τις 9.11.2015 ένα σύστημα το οποίο επιτρέπει στους πολίτες οι οποίοι έχουν ήδη κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet, να αποκτούν χωρίς πρόσθετες διαδικασίες πρόσβαση στην Εθνική Πύλη ΕΡΜΗΣ.

Οι παλιοί χρήστες που διαθέτουν ήδη κωδικούς πρόσβασης που έχουν εκδοθεί από την Πύλη ΕΡΜΗΣ μπορούν να συνεχίσουν να συνδέονται στην Πύλη με τους κωδικούς αυτούς. Ενναλακτικά, μπορούν να επιλέξουν να συνδεθούν μέσω TAXISnet δημιουργώντας όμως νέο λογαριασμό χρήστη.

Αναλαμβάνουμε την αίτηση Ανανέωση ψηφιακής υπογραφής – ψηφιακών πιστοποιητικών στα ΚΕΠ.

Βήμα 2: Μετάβαση σε ΚΕΠ

Θα πρέπει να μεταβείτε σε οποιοδήποτε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (δείτε τις ταχυδρομικές διευθύνσεις των ΚΕΠ της χώρας), για την έγκριση του αιτήματος ανανέωσης της ψηφιακής σας υπογραφής έχοντας μαζί σας τα απαραίτητα δικαιολογητικά ταυτοποίησης:

α)  Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο.

β) Συμπληρωμένη χειρόγραφα και υπογεγραμμένη την Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση για την επανέκδοση των πιστοποιητικών (Προσοχή στην υπεύθυνη δήλωση ΔΕΝ θα πρέπει να συμπληρωθεί ο Αριθμός σειριακού ΑΔΔΥ έξυπνης κάρτας ή USB token). 

Η έγκριση του αιτήματος πραγματοποιείται στο ΚΕΠ άμεσα (κατά τη διάρκεια της επίσκεψή σας). Μετά την έγκριση μπορείτε να προχωρήσετε, χωρίς να αναμένετε κάποια ειδοποίηση, στην διαδικασία έκδοσης (Βήμα 3).

ΚΕΠ

Βήμα 3: Όλη την υπόλοιπη διαδικασία θα την ολοκληρώσουμε εμείς

  1. Παραλαβή από εμάς του ΕΔΔΥ σας με Courier της επιλογής σας ή παραλαβή του από συνεργάτη μάς (Για εντός Θεσσαλονίκης).
  2. Εγκατάσταση της Ανανέωσης της Ψηφιακής σας Υπογραφής στο ΕΔΔΥ σε ειδικά διαμορφωμένους υπολογιστές.
  3. Κόστος υπηρεσίας 70€

Τηλεφωνήστε μας (6944467598) ή επικοινωνήστε μαζί μας με την παρακάτω φόρμα: